Indonesië| Eiland Gili Air!

30. Gili eilanden - Gili Air - Typisch straatbeeld 2Ten westen van Lombok vind je mini paradijs Gili Air! Dit kleine eiland heeft een fijne sfeer! Zo is er geen auto te bekennen, en lijkt te tijd in sommige opzichten stil te hebben gestaan. Zo zie ik paardenkarren op de weg. En is er zelfs iets wat lijkt op een bushalte, maar dan met paardenvervoer. 😝 Met een ruim scala aan restaurantjes is dit de uitgelezen plek om verse vis van de barbecue te eten! Vandaag vertel ik je waarom je dit paradijs snel moet bezoeken, want het massatoerisme sluipt ook al naar Gili Air…

Bootje varen
Vanaf Pedang Bai kun je de boot pakken naar de Gili eilanden. De keuze bestaat uit een fastboot en een slowboat. Het verschil ligt hem naast tijd ook in prijs. We besloten met de fastboot te gaan om tijd te besparen. Achteraf bleek dit verloren geld te zijn want met bijna drie uur vertraging, konden we het ‘fast’ gedeelte wel schrappen… De boottocht zelf was leuk! Je scheurt door hoge golven en komt uiteindelijk kleddernat aan op Gili. Wat de boottrip helemaal perfect maakte is dat wij dolfijnen gespot hebben (eindelijk)! Dit was een goede start van ons Gili avontuur.

32. Gili - Zonsondergang

Duiken met zeeschildpadden
Gili is één van de betere plekken in Indonesië om te gaan duiken! En wat hebben wij het gaaf gehad! Indien je nog nooit gedoken hebt (of als het al een tijd geleden is) kies je voor een oefenduik. Na een oefening op het strand bepaald de instructeur of je klaar bent voor een echte duik. Gili staat bekend om zijn diversiteit in het duiken. Zo kun je wrakduiken, de koraalgebieden in, of duiken bij een rif. Wij kozen voor het laatste. We keken tegen een muur aan die griezelig diep was en op veel plekken mooi versierd met koraal! Het is ontzettend gaaf om te zien wat je onder water allemaal tegen kan komen! Zo hebben we gezwommen met zeeschildpadden en onwijs veel mooie vissen gezien. Door het duiken voelde ik mij gewichtsloos, haast alsof dit het dichtste gevoel is wat ik kan ervaren van hoe zweven in de ruimte moet zijn. Duiken is een nieuwe hobby die wij tijdens het reizen opgepikt hebben. En je zal er de komende tijd vast meer over gaan horen! 😃

Rondje Gili Air met in het midden de moskee
Op het eiland was ons niet ontgaan dat er een moskee stond. Om vijf uur in de ochtend hoor je het gezang weerklinken door de megafoons die buiten de moskee hangen. Uitslapen op Gili Air zat er voor ons niet in, dit geeft je mooi de gelegenheid om je dag ten volste te benutten! Een wandeling op het eiland is leuk en zeker de moeite waard! Het toeristisch strand veranderd in een bescheiden dorpje zodra je richting de moskee loopt. Het is een wereld van verschil! Bamboe hutjes, spelende kindjes en een hele kinderboerderij die losloopt maken het geheel alsof we op een totaal ander eiland gestapt zijn.

Een avond op Air
Het eiland is vrij rustig qua feestjes. Wel is het heerlijk om neer te ploffen in een hangmat, of de vele zitzakken die je langs het strand ziet staan. Het is een uitgelezen kans om eens goed sterren te kijken. Wij hebben vanaf het eiland goed zicht gehad op de Melkweg. Na alle prachtige hemels in Nieuw Zeeland verveelt het ons nog steeds niet. Ook leuk zijn de bescheiden duikfeestjes! Voor een duikinstructeur – ontgroening is dit het juiste eiland. De arme instructeurs krijgen snorkels vol drank en moeten het op een tanken zetten, het is vooral leuk om naar te kijken. 😉

Gili Air vonden wij een heerlijk eiland. Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat massatoerisme de charme van dit eiland binnen rap tempo heeft veranderd, een gevoel wat ik ook had bij het mooie Bali. Het blijft een lastig iets. Een vraag die laatst voorbij kwam heeft mij aan het denken gezet.

Hoe kun je aan iedereen laten weten dat je het paradijs op aarde hebt ontdekt, zonder het te verpesten doordat iedereen erheen komt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: