Nieuw Zeeland| Housekeeping Diaries

Tijdens onze reis in Nieuw Zeeland, moest er ook gewerkt worden. Het één is leuker dan het ander. Je maakt herinneringen, goed en kwaad. Soms een paar die op ons netvlies gebrand staan, zeker als je housekeeping op je lijstje hebt staan! Vandaag neem ik jullie mee in de gruwel van housekeeping. Wees gewaarschuwd, geen hotelovernachting zal ooit meer hetzelfde zijn!

#1 Kunstjes
Voordat ik meer vertel wil ik ook even de leuke kanten belichten. Zo zijn wij inmiddels pro geworden in het vouwen van zwanen, bloemen en vlinders van handdoeken. Ook wc papier blijft niet gespaard. Je hebt de basis driehoek. Maar is het een kamer deluxe? Dan vouw je natuurlijk een 3D ruitje, doen we gewoon voor je! Een gevouwen toiletrol betekent ook dat de kamer klaar is, en elk onderdeel afgevinkt kan worden. Tevens is het een master truc om vlekken als schimmel, kalk en vocht te verdoezelen. Jou eerste blik schiet namelijk meteen naar die mooi gevouwen kunstwerkjes!

26. Housekeeping diaries - Toiletpapier

Het verschil tussen basis en deluxe.

#2 Handdoeken
Daar is ie weer. We vouwen ze voor je indien het hotelprocedure is. Maar wat je misschien nog niet wist, dat als de handdoek er ongebruikt uit ziet (wat betekent niet te vochtig, gekreukt en niet op de grond gegooid). Hij weer netjes aan de reling gehangen wordt voor een volgende ronde. Het kan dus prima zo zijn dat je voorganger lekker zijn gezicht of handen gedroogd heeft met jouw handdoek…* hopelijk waren de handen goed gewassen* bah!

zwanen

Deze is helaas niet door ons gemaakt, echter beheren wij het kunstje wel!

#3 Kopjes en lepels
Altijd fijn! Kom je binnen in je kamer gegarandeerd dat daar een waterkoker, oploskoffie, thee en een paar mokken staan. Terwijl je je thee drinkt, schiet het misschien niet door je hoofd dat de afwasborstel die gebruikt wordt voor de afwas van deze mokken, constant in contact staat met andere schoonmaakdoekjes. Alles gaat namelijk na elke schoonmaakbeurt in dezelfde bak zodat je het kan vervoeren naar de volgende kamer. Natte schoonmaakdoeken (gebruikt voor de grond, wc, douche ect.)  Laten vocht achter, hetzelfde vocht waar de afwasborstel elke dag in weekt. Horror, we weten het.

26. Housekeeping diaries - Toolkit

Dit doekje weekt in water afkomstig van de borstels en sponsen…

#4 schoonmaakdoekjes
Mocht het nog niet duidelijk genoeg zijn, dan gaat hij nu echt aankomen (hopende dat je nu niet in een hotel van je oploskoffie staat te genieten). Meestal is het protocol voor elke badkamer een nieuw doekje gebruiken. Echter geld dit niet voor het dweilen van de vloer. Poep, urine (veel urine), haar, lichaamssappen, teen nagels en ondefinieerbare dingen worden weg gedweild uit badkamers. Dit doekje wordt slechts uitgespoeld in elke gootsteen voor de volgende kamer. Laat je dus je tandenborstel op de grond vallen, denk dan aan het vuil van +50 kamers uitgesmeerd over de vloer en gooi hem gewoon weg! Ow, en die afwasborstel? Misschien wil je je kopje zelf nog even afwassen voor gebruik.

26. Housekeeping diaries - 'Schoonmaak'borstel

‘Schoon’maak borstel…

#5 Het bed
Helaas is ook deze niet veilig. Je moet een sterke maag hebben voor het geen wat je hier allemaal tegenkomt. Jij denkt dat je lekker in een schoon bed gaat liggen. Meestal is dit wel het geval maar helaas niet altijd. Het komt onwijs vaak voor dat mensen niet tussen de twee linnen lakens gaan liggen, maar boven op het dekbed en de bedsprei gebruiken als deken. Wat hier de reden van is snap ik oprecht niet, toch gebeurd het. Is dit het geval, dan worden de lakens weer strak getrokken, de haren uit het bed geplukt en de kussenslopen vervangen zodat jij er vervolgens weer lekker in kan liggen. Denk trouwens ook twee keer na voordat je de beddensprei over je heentrekt. Deze worden zelden tot nooit gewassen. Vlekken worden vaak verstopt, en geurtjes verdoezeld met een spray. Ow en probeer niet te kijken naar het matras! Heb je pech dan kom je een menstruatievlek als deze tegen…

26. Housekeeping diaries - Matras

Menstruatievlek of bloedneus?

Het leven van een housekeeper gaat niet altijd over rozen. Heb je dus in het doucheputje gepoept, of je handdoek als wc papier gebruikt, laat dan op zijn minst een fooi achter, of iets lekkers in de koelkast. Dan is er in ieder geval weer een hoogtepunt tijdens de lunch! Ow en terwijl je dat doet, zet ook meteen even een raampje open daar scoor je punten mee!

26. Housekeeping diaries - Geen zin meer

Deze housekeeper is boos want het raampje stond niet open!

*Natuurlijk is dit artikel geschreven met een knipoog en op basis van ONZE werkervaring bij een aantal hotels. Dat het er bij elk hotel zo aan toe gaat geloven wij natuurlijk ook niet. 

Heb jij een gruwel hotel ervaring meegemaakt? Of juist iets onwijs tofs? Wij zijn benieuwd 😉

1 reply »

  1. Amazing article !! I ve asked Google to translate and had a good fun !! We will never sleep in a hotel the same way again, that was a good experience that also gave us the chance to meet great people 😉
    Take care both of you
    Marine & Gael

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: