Nieuw Zeeland| Werken op de camping!

23.1 Werken op de Camping - Huis met aanbouwJelle en ik vonden werk op een camping. Helemaal in onze nopjes waren we met onze stacaravan en het vooruitzicht op onze bankrekening die binnenkort weer goed gevuld zou zijn! Vandaag vertellen we over ons korte camping avontuur. Wonen, werken, leven en de campingek uithangen! šŸ˜‰

Top 10 Holiday park
Dit is de plek waar we zouden settelen voor drie maanden. Leven op een camping en werken voor de kost. We wisselden schoonmaakdiensten af met receptiewerk en housekeeping. Maar bovenal was het lekker rondrijden in een golfkarretje en spelen met alle dieren op het park. Trots waren we op ons kleine caravannetje die uit het jaar kruik kwam. Wat is hij groot he? En wat een ruimte! Voor een maand lang vulden we onze dagen met werken, leven en dieren knuffelen op de camping. Zo hadden wij pardoes Claus, de gehandicapte campingpoes in onze caravan zitten. Sindsdien leek hij wel bij ons te wonen!

Onze dagen in een notendop
In de ochtend stonden we vroeg op om de huisjes klaar te maken voor een nieuwe nacht. Scheurend in het golfkarretje reden we van huisje naar huisje. Het werd een sport om zoveel mogelijk spullen mee te nemen op de kar en Jelle als bedreven coureur wist elke dag een nieuw tijdrecord neer te zetten!
Na de huisjes kwamen de campingblokken. Tijd om flink te schrobben! Het was vaak een vies en lang werkje maar met een speakertje bij de hand hadden we de grootste lol. Dansend en zingend waren we alle schaamte voorbij en was het klusje snel geklaard.

Om de beurt deden we een receptiedienst terwijl de ander achter de bar stond bij de lokale pub. Kletsen met toeristen en ze wegwijs maken op de camping was leuk! De verbaasde blikken van een aantal Nederlanders die tegenover ons stonden aan de balie, die waren prijsloos. šŸ˜€

Maar toen veranderde er iets
Helaas na deze maand barstte de blije bubbel. De eigenaren die eerder zo leuk waren bleken nare mensen te zijn en niet van plan ons te betalen voor de werkzaamheden die we gedaan hadden. Wat een dilemma. Daar lieten wij ze natuurlijk niet mee wegkomen! Na flink aandringen op ons geld was er uit het niets geen werk meer en moesten we weg. Gelukkig hebben we (met heel veel moeite) toch een groot deel van ons salaris weten te krijgen.

Het was jammer van deze afsluiter, maar het avontuur hield hier niet op! De lokale pub was blij met ons en wou ons graag in het stadje houden. Zo was het probleem al heel snel opgelost en hadden wij een fijn vooruitzicht.

23.1 Werken op de Camping - Huis met aanbouw 2

We besloten de teleurstelling van de camping achter ons te laten want er was iets heel leuks om naar uit te kijken, namelijk een hike die behoort tot Ć©Ć©n van de mooiste ter wereld (volgens National Geographic)! Ik heb het over de Milford track! šŸ˜ƒ

Volgende keer daarover meer! Heb jij wel eens ervaring gehad met onbetrouwbare werkgevers? En hoe heb je dat toen opgelost?

Meer lezen over Omarama? Klik dan hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: