Nieuw Zeeland|Wanaka

22. Wanaka - Weg naar WanakaWanaka is een bekende plek in Nieuw Zeeland. Veel Kiwi’s trekken er op uit om in Wanaka vakantie te vieren, gevolgd door vele toeristen vanuit het buitenland. Wanaka heeft heel wat te bieden als je het mij vraagt. Maar toch irriteerde de hype rond Wanaka ons. Vandaag een aantal Pro’s en Con’s in Wanaka. En de bijzondere rit naar Wanaka toe! Benieuwd hoe jij er over denkt. 😃

Waren we niet aan het werk in Franz Josef?
Dat klopt! In tegenstelling tot het heerlijke gebied waren onze baan en leefomstandigheden minder leuk in Franz Josef. Zo regende het bijna 24 uur per dag (foto hieronder was een spaarzaam stukje zonneschijn!)  en was alles binnen in onze bus klam van de douw. Deze kou en nattigheid is geen pretje als je in een busje woont. Werken bij dit grote park was helaas niet wat we er van hoopten. Veel dronken Engelsen (meestal rond de achttien) terroriseerden het terrein. Nee, dit was niets voor ons. We besloten onze heil elders te zoeken. Ons nieuwe doel was het vinden van werk op een zonnige plek. Op naar Wanaka dus!

22. Wanaka - Rif op bus

Eerst nog even door Mount Aspiring nationaal park
Het nationaal park Mount Aspiring is mega groot en bezit een aantal van de hoogste bergen van Nieuw Zeeland. Het landschap is ongerept en zo prachtig om met de bus doorheen te rijden. Regelmatig stapten we uit om een waterval te bekijken, door de beukenbossen te lopen, een bijzondere vogel te bekijken, en meer! Het gebergte is ruig, er zijn gletsjers te vinden, prachtige valleien en een boel wilde dieren om te spotten. Je hier vervelen is onmogelijk! Wel zijn hier net zoals in de westkust, onwijs veel zandvliegen te vinden, flink smeren dus! Ga je richting Wanaka, dan is het geweldig om dat via dit nationaal park te doen. 😃

Wanaka & Wanaka Lake (Pro!)
Of je nu in de zomer of winter Wanaka bezoekt, Lake Wanaka ligt er altijd prachtig bij. Het uitzicht is als een perfect postkaartje. Besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, een kraakhelder en blauw meer op de voorgrond, en natuurlijk een zonnetje wat bijna altijd schijnt. Ja, Wanaka en zijn mooie meer blijft wel hangen in je geheugen als je er eenmaal geweest bent! Het stadje Wanaka heeft een hoog outdoor gehalte en wordt zomers veel bezoekt door zonaanbidders en hikers. In de winter is het een mooie plek om te gaan wintersporten. De gratis camper plek is ook heerlijk. Een mooie spot tussen goudgele bergen en loeiende koeien.

22. Wanaka - Bij Diamond lake

Wanaka Tree (Con…)
Het bekende plaatje wat iedereen (letterlijk iedereen) die in Wanaka geweest is geschoten heeft. Het is absoluut natuur op z’n best, je ziet namelijk een boom die in het meer staat. Een slechte foto maken van dit natuur fenomeen is volgens mij niet mogelijk. De hype rondom deze magische plek werd ons al snel te veel. We hebben ons meer vermaakt om alle poserende toeristen en het getreiter van hondeneigenaren die balletjes bij de boom gooien om foto’s van toeristen te verzieken, daar zien wij ook wel de humor van in haha! 😛 .

22. Wanaka - Wanaka Tree

Diamond Lake Track (Pro!)
Deze relatief makkelijke hike brengt je langs een zwart meer waarin je de woeste bergen goed weerspiegeld ziet! We hebben geklommen over grote rotsen waarbij we ons vaak goed moesten vastgrijpen vanwege de  flinke wind. Je ziet voornamelijk dor gras wat vrolijk mee danst met de wind. De zon is flink fel en voldoende water meenemen is een must! Op de top beloont deze hike je met een panorama uitzicht vanaf Rocky mountain. Beoordeel zelf maar: 😉

Bioscoop (Pro!)
Ook heel leuk in Wanaka is de bioscoop! Deze bioscoop is klein en gemoedelijk. Wat de bioscoop extra bijzonder maakt, is dat hij volstaat met oude auto’s en de bioscoopstoelen bestaan uit banken, autostoelen en fauteuils. Ook worden er elke dag verse koekjes gebakken die je tijdens de pauze kunt kopen. Ze zijn heerlijk! En het hele bioscoopconcept is lekker laagdrempelig wat het des te leuker maakt!

Maar hoe zat het nu met het vinden van een baan?
Na een dag in het internetcafé vonden we al snel werk in een plekje niet ver van Wanaka (we hadden immers nu eindelijk de manier van solliciteren in Nieuw Zeeland door). Campinghulp zouden we worden! Wonen, leven en werken op een camping. En dat op één van de zonnigste plekken in Nieuw Zeeland!
Wanaka was een bijzondere plek en over het algemeen hebben wij ons goed vermaakt. Toch waren we na een paar dagen klaar met het massatoerisme, dure biertjes, dure fish & chips en de hipsterwolk die rond Wanaka trok. De uberhippe sporters, de dude’s  die maar al te graag willen laten weten hoe chill ze zijn > ‘yo dude het busleven is awesome weet je wel’ … Dat weten we bedankt! Wist je dat een douche nemen ook rete-relaxed is (ergernis!)? En laten we de duckface dames in vol sportornaat, gesminked koppie en selfiestick niet vergeten! #fitgirls#wegwezenhier!

Ben jij ook wel eens op een gave plek geweest die overschaduwd werd door zijn eigen populariteit? Wij zijn heel benieuwd!

1 reply »

  1. Weer leuk om te lezen zitten nu zelf in Oostende .ook leuk ,
    Maar heel wat anders maar de zee is prachtig.we genieten ook. Van de andere mensen en omgeving als je het maar wild zien is het overal mooi , we genieten en jullie ook

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: