Nieuw Zeeland|Kamperen in Orkenland

Mordor- RiffyTerwijl wij verder reizen met ons busje zien we het landschap veranderen. Groene heuveltoppen met lome koeien en schapen die staan de grazen laten wij achter. We zien meer rotsen, meer rivieren en het landschap begint grillig te worden. We rijden een heel bijzonder landschap in, namelijk het Kaimanawa Forest, bekend uit Lord of the Rings!

Kaimanawa Forest
Orks komen achter de bosjes vandaan en voor ik het weet, ren ik voor mijn leven! Nee niet helemaal, maar het was wel echt gaaf! Natuurlijk ken je ‘Lord of the rings’ wel. Als ik zeg Mount Doom en Mordor, gaat er waarschijnlijk bij de meeste van jullie een belletje rinkelen. Dit prachtige berglandschap staat midden in een prachtig woud. Grote bomen begroeid met mos vullen het landschap. Waar rotsen gebroken zijn zie je diepe gleuven met kleine rivierstroompjes die uitlopen in heldere beekjes vol vis. Je ziet waterlelies, gordijnen van hangplanten, waterdruppels die glinsteren in de zon… Wat een wereld! Aan de voeten van dit prachtige woud vind je Mount Doom en Mordor.

Tongariro National Park
Mount Doom een grote berg die indrukwekkend afsteekt tegen de rest van het landschap. De weg er naar toe is vol watervallen en bijzondere rotsformaties. Langs de vele tracks die je er kan lopen kruis je zigzag door het gebied tot je op een punt komt waarop het lijkt alsof je alleen op de wereld bent, het hier allemaal ophoudt, er achter deze bergen een vergetelheid van niets is. Het is zo ontzettend stil. En het uitzicht fantastisch! De besneeuwde bergtoppen van het Tongariro National Park blijven ons uitzicht terwijl wij in het zonnetje lekker verder keutelen.

Mordor
Het zwarte land Mordor, een gebied wat ruig is en scherp afsteekt met zijn grillige toppen. In dit land van het kwaad (volgens Tolkien) zien wij een grote zwarte berg die pluimen rook uitslaat. Hij lijkt te waarschuwen dat hij elk moment kan barsten. Gelukkig is volgens wetenschappers deze vulkaan stabiel. Terwijl ik er naar keek liepen de rillingen over mijn rug. ‘We staan wel dichtbij hè Jelle?’ Ik ben een held op sokken. 😉Kamperen naast Mount Doom
Kamperen in dit gebied is vrij lastig, je hebt een paar parkeerplaatsen waar je mag staan, maar je deelt ze wel met vele anderen (de app Campermate navigeert je offline). Veel leuker is het de gewaagde wegen voor 4×4 wagens te nemen. Met ons busje (absoluut geen 4×4) namen we de gok. Het was spannend! Met een dosis lol en een boel geduld vonden wij vele kilometers later een prachtige plek langs de weg wat leek op een stukje niemandsland. De stilte, de sterren, en niet te vergeten het uitzicht op Mount Doom en Mordor! Soms wordt het nemen van een gokje beloond!

In de aanstaande Nieuw Zeelandse lente zijn we terug om de Tongariro Alpine Crossing te doen, een bekende hike die schijnbaar één van de mooiste van het Noordereiland moet zijn! Uiteraard horen jullie daar later meer over. 😉

Spreekt dit gebied jou ook aan? Wij zijn benieuwd!

 

 

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: