Nieuw Zeeland|Lekker leven in het Mangaokewa Secic Reserve

Mangaokewa - Varon.jpg

Vandaag wil ik jullie vertellen over het Mangaokewa Secic Reserve. Deze prachtige plaats is te vinden op het Noordereiland van Nieuw Zeeland. Inmiddels zijn we al wat meer gewend aan het buitenleven, de natuur echter? Het blijft ons verbazen, vandaag Jurassic park in het echt! 

 

Lekker leven
Niet meer opstaan met een wekker maar met de zon, het koffiezetapparaat en je ontbijt binnen handbereik (ontbijt op bed!), de vogels horen fluiten, een lege agenda, geen moeilijke kledingkeuzes meer maken (ik heb maar 5 t-shirts!), niet op naar werk maar lekker voor je uit staren (waar staan we vandaag eigenlijk?), geen to-do lijstjes meer, het huis hoeft niet schoon, er hoeft geen weekboodschappen gedaan te worden… Niets, helemaal niets!

Wow dit is pas je leven resetten. Meer dan ooit sta ik er bij stil hoe druk mijn leven in Nederland was, het contrast is gigantisch! Altijd was ik bezig met de volgende stap, de volgende lijst, of mijn volgende agendapunt. Ik moet toegeven dat het even duurde voordat ik mij kon overgeven aan deze nieuwe levensstijl. Na een week duimendraaien en op mijn stoel wippen is het toch snel gegaan en heb ik helemaal vrede met onze nieuwe levensstijl! 😃 Ow, en wij moeten ook heus wel ‘iets’ doen hoor. De afwas bijvoorbeeld… 😉

Mangaokewa - Afwas (biologisch afbreekbaar!)

Mangaokewa Secic Reserve
Wat mij brengt bij het volgende punt, ik ben wakker geworden, keek uit het raam en dacht ‘waar staan we vandaag eigenlijk?’. Ik word omringd door gigantische bomen, lianen, varens die zo gigantisch zijn dat het wel bomen lijken. Het voelt alsof ik wakker ben geworden in een film, Jurassic Park, King kong of Jungle Book. Een vogel trekt mijn aandacht, de Tui. Deze vogel klinkt op een op hol geslagen draaitafel, en ik zou er toch bij zweren dat ik het geluid herken van een aantal bekende DJ’s. Terwijl hij wegvliegt zie ik dat hij knalblauw is! Later kwam ik er achter dat het Mangaokewa gebied perfect is voor het spotten van bijzondere vogels en dieren, ik hoefte er niet eens moeite voor te doen!Araroa trail
Deze track is vrij gemakkelijk, maar zeker de moeite waard!  Blijf je op de gebaande wegen dan loop je in ongeveer een uur langs de Mangaokewa rivier. Wat je hier allemaal kan doen? Slingeren en schommelen in gigantische lianen, vele watervalletjes spotten, muziek maken met de Tui vogel (hij herhaald namelijk geluiden die hij hoort dus proberen te beatboxen is geweldig!), genieten van al het moois om je heen en als je wilt een frisse duik nemen! Halverwege de track besloten wij off road te gaan en een flinke heuvel te beklimmen (categorie  ‘gewoon omdat het een uitdaging is’).  Het uitzicht is fenomenaal, en na al dat harde ploeteren hebben we afgesloten met een welverdiend biertje!

Ik kan wel zeggen dat wij onze levensstijl snel aangepast hebben in Nieuw Zeeland. Zoals gehoopt toen we net aankwamen, leven we veel meer met de dag en hebben we weer tijd voor hobby’s en elkaar!

Heb jij ook de droom om met een busje te reizen? En waar zou jij als eerste heen gaan?

2 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: