Nieuw Zeeland|Onze eerste dagen op het Noordereiland!

Black Beach - Black Beach DuinNog maar net onderweg met de bus en we kwamen al de mooiste plekken tegen! Nieuw Zeeland is veelzijdig en bijzonder op zo veel verschillende manieren… Hier wat highlights van van onze eerste dagen op het Noordereiland. Wij keken onze ogen uit…

 

Mount Wellington, Auckland
We begonnen met een wandeling over een oude vulkaan, Mount Wellington nabij Meadowbank. Hier in Nieuw Zeeland kom je veel vulkanisch gebied tegen! De vaak met gras bedekte bergen dienen goed om schapen op te laten grazen en natuurlijk wandelingetjes op te maken! Leuk aan deze tocht was dat je de enorm diepe krater goed kon zien en prachtig panoromaview hebt over Auckland.

Black Beach, Hamiltons Gap
Met het busje reden we flink wat kilometers over kronkelige weggetjes tussen de mega groene zandduinen door (Zandvoort is schattig vergeleken bij deze duinen). Hoe dichter we bij Hamiltons Gap kwamen hoe ruiger het terrein werd. De eerder zo groene duinen veranderden volledig in zand met daarover een zwarte waas. Door erosie, wind, ijs, vulkaanstromen, aardbevingen en het verschil in zeeniveau is Hamiltons Gap ontstaan. De megahoge zandduinen brokkelen af en daardoor zie je grondlagen van wel twee miljoen jaar geleden! Flinke lavastromen zijn hier vroeger langs gekomen en de erosie van deze grondlaag zorgt dat het strand volledig zwart oogt.

We besloten na een strandwandeling een duin te beklimmen, heel zwaar, ik zou willen dat ik wat meer aan sport gedaan had toen we thuis waren! 😛 Eenmaal boven op de top waait het gigantisch en is het moeilijk stabiel te blijven staan en niet de duin weer af te rollen… Veel leuker was het namelijk de berg af te springen! Met grote sprongen voelde het haast als zandskiën en helaas waren we veel te snel weer beneden. 😉

Nieuw Zeeland belooft nu al veel goeds en wonen is ons busje is nog een beetje onwennig maar heerlijk!

Heb jij ervaring met het busleven, en nog tips voor ons?

6 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: