Laos |Het stoffige stadje Nong Khiaw

Nong Khiaw - Berg.jpgMet de bus reisde we drie uur over hobbelige zandwegen. Zo ontzettend veel zand dat alles wat ooit groen was nu bedekt is met zand en modder! Reizen met de boot was comfortabeler en een stuk mooier, echter was dit naar Nong Khiaw niet mogelijk en moesten we met de bus. Aangekomen in Nong Khiaw wreven we het zand uit de ogen en klopte we de jasjes uit. Tijd om aan de wandel te gaan!

Het stadje
Na een kleine kilometer wandelen waren we al bijna bij onze accommodatie, het scheelt als alles op loopafstand is! Aangekomen op onze accommodatie keken we om ons heen. Omgeven door reusachtige bergen en gelegen aan de Nam Ou rivier wisten we direct al dat dit een plek was om lekker te gaan relaxen. Opvallend was dat we weinig toeristen om ons heen hadden waardoor deze plek een heerlijke dorpse uitstraling heeft.

De grotten van Pha Tok
Tijdens een wandeling waarin je houten dorpshuizen passeert en boeren ziet werken op hun akkers, kwamen we uit bij deze grotten. Tijdens de Vietnam oorlog is het stadje in flinke frequentie gebombardeerd. De dorpelingen zochten hun veiligheid op door diep de grotten in te trekken en daar te schuilen voor het geweld van buiten. Voor een klein entreebedrag mag je de grotten in. Gelukkig waren wij gewaarschuwd en hadden wij zaklantaarns meegenomen. Het verbaasde ons hoe diep de grot was en hoe ver je er in kon. Klungelend en klauterend manoeuvreer je je naar binnen en kom je oude bankjes, tafeltjes en een munitievoorraadkamer tegen. Heel indrukwekkend, vooral omdat alles er staat zoals het stond. Geen glazen kasten, verlichting of westerse museum praktijken. Het was zoals je het ziet en het is een gek idee dat deze grot talloze mensenlevens gered heeft.

Laotiaans Spa
Hier valt niet veel over te zeggen behalve dan dat het heerlijk was! Voor zeven euro laat je je van je kruin tot aan je tenen masseren. Daarna stap je in het stoombad voor twee euro. Heerlijk om even tot rust te komen in de geuren van kaneel, citroengras, eucalyptus en basilicum. Duf kwamen naar buiten als twee Laotiaanse gestoomde garnalen 😉

Nong Khiaw - Berg 2.jpg

Na een verblijf van twee dagen besloten we nog noordelijker te trekken, dicht bij de bergstammen in de hoop een glimp op te kunnen vangen van hun leven daar. Volgende bestemming: Muang Ngoi! 😀

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: