Thailand|Chiang Rai in een notendop!

white-temple-chiang-rai-muurOnvoorbereid kwamen we aan in Chiang Rai. Deze plek ziet er tof uit! Lekker rustig maar wel heel stads. Onze eerste missie was het vinden van bier en wifi, taak volbracht. Op internet vonden we talloze dingen te doen en bleken we (alweer) op een te gekke plek beland te zijn. Voor een paar euro hebben we een scooter gehuurd en heel wat dingen gezien. De drie highlights die Chiang Rai voor ons het bezoeken waard maakte….

White Temple
Zoals eerder beschreven in het artikel Bangkok stikt het van de tempels in Thailand. De tempels hier zijn prachtig, gekleurd en groots! Toch hadden we het nu wel gezien, tot wij langs de White Temple reden. Een gigantisch witte tempel met kleine spiegeltjes erop die het licht reflecteren, niet te missen zo’n gigantische discobal in dit zonnige stadje! Elke tempel is uniek en anders in zijn soort, maar deze tempel is echt anders dan wat we tot dusver tegen kwamen! Zo oogt hij bijna hemels met het steriele wit en felle licht wat hij uitstraalt (een zonnebril is bittere noodzaak). Kijk je eenmaal wat beter zie je dat dit eigenlijk een hele lugubere tempel is met de meest nare afbeeldingen en beelden. Super mooi dat zeker! Maar gatver wat een leed…

Binnen in de tempel heb je een gigantische muurschildering van al wat verkeerd is in deze wereld, ow en je vind er ook bekendheden zoals de Terminator, Michael Jackson, Piccachu en meer… Apart niet? Thaise kunst zullen we maar zeggen. 😉


Monkey Cave
Deze ligt een eindje buiten de stad maar de tocht er naartoe is zeker de moeite waard! Vanaf de snelweg neem je de afslag Wat Tham Pla die je naar een klein dorpje brengt. Eenmaal in het dorpje Pong Ngam aangekomen zagen we de eerste apen al op de daken zitten. En tot onze verbazing liep iedereen met een stok rond, later begrepen we waarom…

Kom je het terrein op wemelt het van de apen, de locals hebben hier goed op ingespeeld door pindakraampjes neer te zetten. Toeristen kopen deze en voeren de apen. De wilde beestjes blijven zo in de buurt van het dorpje waar toeristen ze kunnen bekijken. Wij begrijpen nu waar de term ‘brutale aap’ vandaan komt! De beestjes schuwen je niet en proberen zelfs je spullen te jatten. Heb je eenmaal nootjes gehaald dan moet je snel zijn! Moeten de apen lang op je wachten worden ze boos, HEEL erg boos (wij begrijpen de stokken nu). 😛

Eenmaal verder op onze tocht besloten we de tempel te bekijken. De klim er naartoe is bijzonder omdat veel monniken hetzelfde doen. Heb je de top bereikt dan zie je de apen slingeren, schreeuwen, takken naar beneden smijten en ze bekijken ze je vol nieuwsgierigheid. De tempel deed mij denken aan een horrorfilm die ik ooit heb gezien waarin grotmonsters je meesleuren en oppeuzelen. Niet veel bijzonders behalve dan de monniken die uitbundig bidden en selfies maken met het Boeddha beeld. Het blijft een grappig gezicht!

Thee plantages
Thailand staat bekend om zijn grote koffie en thee export, een bezoekje op één van de plantages konden we dus niet overslaan. Het was tof! Uitgestrekte theevelden waar je lekker doorheen kan banjeren. De theebladeren zijn dik en stug, en smaken eigenlijk helemaal niet lekker! Toch was het bijzonder om te zien, en de geur die er hangt is heerlijk groen, tja lastig beschrijven wel. 😉

De Bazaar
Wisten wij hier maar eerder vanaf! Per toeval kwamen wij terecht op de Bazaar van Chiang Rai. Een geweldige plek in het kloppende hart van de stad waar je kan genieten van Thaise live muziek en heerlijke gerechten die je zelf kan samenstellen. Rondom de grote zitgelegenheid zit je op een plek die gezelligheid en sfeer uitademt. Wij kozen voor de Thaise variant van gourmetten. Een grote pot bouillon op een kolenpit met een mand gerechten daarbij. Lekker kokkerellen en eigen combinaties maken, heerlijk!

jelly-smullen_

Helaas zit onze tijd in Thailand er op. Met een gemengd gevoel gaan wij verder met onze reis. We hadden graag nog meer van Thailand willen zien, maar kijken ook ontzettend uit naar Laos!

Wat is reizen toch gaaf, wij worden er zo blij van! Ben jij ook zo gek op reizen? 😀

1 reply »

 1. Wat schrijven jullie leuk en mooie foto,s heerlijk zo rondreizen .
  Jaloers beetje wel .
  Doet me denken aan onze nepal reizen.
  Nog heel veel reis plezier
  Groetjes elja

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: