Thailand|Genieten in Pai

abstracte-shitPai is een gemoedelijk stadje dat vlak bij de grens Thailand – Birma ligt. Het eten is er heerlijk, de cocktails smaken naar meer, en je wordt overal begroet met een vriendelijke Thaise glimlach. Er is zoveel te zien hier! Wij hadden besloten vijf dagen te blijven in Pai. Gelukkig hebben we dit gedaan want echt waar, het is hier een klein paradijs op aarde!

Stad Pai
Thailand staat bekend om zijn heerlijke eten, dit kunnen wij volledig bevestigen na onze tijd in Pai! In plaats van aan te schuiven bij een van de vele restaurantjes kozen wij ervoor om elke avond de markt op te gaan. Diverse eettentjes staan uitgestald. Top aan dit concept is dat je van alles een beetje bestelt en daardoor veel kleine gerechtjes kunt proeven. Wij hebben met dank aan de vele eet kraampjes wat overgehouden, namelijk een goed gevuld receptenboekje en een paar extra kilo’s die we rijker geworden zijn. 😉

Hotspring in de jungle
Dit klinkt goed he? Het was beter dan goed, het was heerlijk! Prachtig blauw helder water dat dromerig afsteekt tegen de grote bomen en lianen die boven de hotspring hangen. Na een flinke wandeling waarbij wij menig keer twijfelde of we nog wel op koers waren was dit een beloning ten top! Ondanks dat het even gek was om in een ‘warm bad’ te stappen, overtrof het onze verwachtingen! In deze kleine streek was er simpelweg geen koud water omdat de vulkanische activiteiten in het gebied deze zijstroom van de rivier verwarmen. Het was heerlijk om in dit water te dobberen en wij waanden ons in een tropisch spa. Terwijl je spieren lekker ontspannen heb je mooi uitzicht op alle vlinders, rode libbelen, en nog veel meer beestjes en insecten!


Rijstvelden
Hoor je Thailand dan denk je aan  rijstvelden. Tijdens ons verblijf stonden de rijstvelden dan ook hoog op de bucketlist. Veel moeite hoef je niet te doen. Langs de meeste wegen zie je de wat kleinere rijstvelden. Wil je de grote uitgestrekte velden zien dan is het gaaf om de verharde wegen te verlaten en de wat meer avontuurlijke route te nemen. Dit bracht ons op de meest bijzondere plekken. Wij hebben uitgestrekte rijstvelden gezien waar je de boeren nog traditioneel stengels ziet snijden met een sikkel. December is oogsttijd in Thailand. Nadat de boeren de oogst gekapt hebben steken ze hun akker in de fik. Dit om hun grond weer vruchtbaar te maken voor de volgende oogst. Langs de vele dorpjes zie je vrouwen met grote manden op hun rug en een hoedje van stro op ’t hoofd papaya’s, kokosnoten en meer uit bomen en struiken halen, manden weven, koken en water halen.

Canyons
Een onverwacht maar geweldig avontuur waren de Canyons van Pai. Onverwacht omdat we niet op de hoogte waren van deze canyons. De grillige en mega diepe kloven komen gevaarlijk, griezelig en tegelijkertijd magisch over! Dat het gevaarlijk is om hier rond te lopen bleek al in de eerste afdaling. Door het kalkachtige gesteente glij je met gemak uit over de gladde grond of slip je mee met het kalkgruis. Gelukkig leverde dit mij alleen een paar witte kalkbillen op. Er zijn geen hekken of aangelegde paden hier wat het des te avontuurlijker maakt! Belangrijk is wel echt goed op te letten want een kleine fout kan fataal zijn hier… Heb je eenmaal een stabiele plek gevonden en kan je om je heen kijken dan heb je een prachtig uitzicht over Pai en het ow zo mooie groene Thailand!

White Budda
Deze witte Boeddha staat boven op een grote heuvel en wordt veel door locals aanbevolen. Het zou het mooiste zijn deze met zonsondergang te bekijken, dat wilden wij natuurlijk voor onszelf zien! Met een goed gevulde rugzak (water en chips) begonnen we aan de klim. Een grote witte trap (nog in constructie) zorgde al voor een goed aanzien. Eenmaal boven aangekomen heb je zoals beloofd een geweldig uitzicht over Pai en sta je tegenover een reusachtige grote Boeddha. Het geheel was leuk maar wel erg druk. Wij waren dan ook meer bezig met het bekijken van de vele toeristen en de Thai die deze plek als een soort bedelsoort gebruiken.

Pai is een perfecte plek om te verkennen met de motor. Met onze dirtbike hebben wij een boel gezien, de welbekende toeristenattracties maar nog zoveel meer dan dat! Dit omdat wij gemakkelijk van de verharde wegen af konden. De gemoedelijke en vriendelijke sfeer in Pai maakt dat wij volledig opgaan in ons vakantiegevoel. Vanaf hier reizen wij door naar Chiang Rai, een plekje dichterbij de grens waar wij de oversteek naar Noord Laos gaan maken.

tempel-pai

Ben jij wel eens in Pai geweest? En hoe was jou ervaring?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: