Thailand|De motortocht naar Pai

onderweg-motor-pai
Wie Chang Mai bezoekt moet zeker ook de overweging maken om de tocht naar Pai af te leggen. Dit kan op meerdere manieren, maar met Jelle als ervaren motorrijder was de keuze voor ons snel gemaakt. Onze backpacks lieten wij voor een kleine vijf euro (totaal) naar Pai bezorgen met de shuttlebus. Zonnebril op, gas open en genieten. Daar gaan we!

Even schakelen
Eenmaal vertrokken uit Chiang Mai zaten wij nog best een beetje met onze Nederlandse ernst… Zo rijden wij in Nederland nooit zonder motorpak, en was onze helm kwalitatief slecht. Als je gewend bent een dik motorpak te dragen, dan voel je je best een beetje naakt in je vestje met spijkerbroek. Met de tropische temperaturen ben je blij als het gas eindelijk open kan, heerlijk die wind! Binnen de kortste keren heb je ook je vest uit, lekker in een hempje, net zoals de Thai dat doen. In Nederland ondenkbaar, hier de normaalste zaak van de wereld. 😉
jelly-in-natuurlijk-habitat

De route
Chiang Mai lieten wij na ongeveer een halfuurtje achter ons. De drukke stad met z’n charme heeft absoluut wat! Je moet natuurlijk goed opletten tijdens het rijden, maar zo tussen de tuktuks door kijk je je ogen uit en zie je lekker veel van het centrum. Terwijl Chiang Mai langzaam naar de achtergrond verdwijnt merken wij dat het landschap steiler aan het worden is. We beginnen behoorlijk te klimmen en het landschap veranderd in berggebied met prachtig groene jungle.
JR motor pai.jpg

Nog meer te zien
Als je denkt dat de route niet beter kan worden (je raadt het al) passeer je een bord met daarop de Mok Fa Waterval. Sla dit pad in waar je een wandelroute kan doen van ongeveer een halfuur (als je de hele route doet). Heerlijk om eventjes de benen te strekken en vervolgens je lunch te eten bij de waterval.
motor-naar-pai-waterval
Jungle Dennenbomen
Eenmaal boven op de berg nemen de dennenbomen het over. Met de brandende zon ruikt het er heerlijk. Hoe gek is het dat de bananenbomen tussen de dennenbomen staan? Ook kwamen we onderweg bijzonder transport tegen, tja is weer eens wat anders dan een paardenkar toch?
olifant-onderweg
Aankomst in Pai
Wij hebben zo onwijs, mega genoten van deze tocht! Met de motor deden wij er ongeveer vier uurtjes over, en dan deden wij het erg rustig aan met onze wandelstop. Pai als stad is lekker rustig, gemoedelijk en groen. Tijd om met een kokosnootje in de hangmat te gaan liggen…
motor-voor-bungalow-pai

Welke mooie (motor) tocht is jou bij gebleven? 😀

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: