Thailand|Chiang Mai

kitscherige-abstractheid-gChiang Mai is heerlijk! Zoveel te zien, zoveel te doen, en een stuk rustiger dan Bangkok. Al reizend door Thailand hebben we er goed aan gedaan om deze plek ook op de route te zetten. Vandaag nemen we jullie mee in de te gekke dingen die Chiang Mai te bieden heeft…

Het centrum
Ook Chiang Mai barst van de avondmarkten waar je heerlijk overheen kunt slenteren. Fijn aan de deze stad is dat hij compacter en koeler is dan Bangkok. Het is allemaal net even wat makkelijker te bereiken waardoor je lekker de benenwagen kan nemen.
podiom chiang mai.jpg

Jungletocht
Een gave wandeltocht die dwars door de jungle gaat! Lekker klimmen, klauteren, slingeren en relaxen onder de waterval. Toen ik klein was droomde ik vaak weg bij Junglebook, nu waande we ons als Mowgli’s door het woud. We hebben een korte tocht van 6 uur gedaan, even sfeer proeven… Ja, dit gaan we vaker doen! Iets wat wij hier geleerd hebben is dat je deze tochten beter niet kan boeken bij toeristenbureaus. Ze vragen vaak het driedubbele van de prijs. De wandeltochten beginnen allemaal langs de rand van de weg waar een gids je meeneemt het woud in. Ben je er eenmaal achter waar het starterspunt is (Google bedankt!) dan kan je beter een taxi pakken en betalen bij het opwachtpunt, dan krijgt de gids tenminste ook een eerlijk deel voor zijn diensten.

 

Happy Elephant Homes
Aanvankelijk waren we een beetje huiverig omdat we niet mee willen doen aan een slechte vorm van toerisme. Op aanraden van twee goede vrienden die eerder Thailand bezochten. Vroegen we lokaal naar de Happy Elephant Homes. Wat blijkt, dit zijn er meerdere aangezien het Happy Elephant Home een beweging is in Thailand waar steeds meer bureaus zich bij aansluiten.  In Azië is het lange tijd normaal geweest om op olifanten te rijden en helaas zie je deze vorm van toerisme nog steeds veel voorkomen in Azië. Dit heeft voornamelijk met onwetendheid te maken. Gelukkig is er nu een antibeweging die steeds meer bekendheid krijgt bij zowel locals als toeristen! In plaats van op de olifanten te rijden, voer je ze fruit, maak je een wandeling door het bos, neem je een modderbad en spoel je daarna heerlijk af in de koele rivier. De olifanten lopen overdag los en zitten niet aan een ketting, behalve s’nachts want anders eten ze de oogst van het dorpje op. Honderd procent wilde olifanten zou natuurlijk het mooiste zijn, maar gelukkig verdienen de locals nu geld door de beestjes te vertroetelen in plaats van ze kunstjes te laten doen. Leuk om te horen is dat steeds meer olifantenhouders deze vorm van toerisme aannemen omdat het in populariteit stijgt en het nemen van ritjes op de beestjes juist daalt.

Muay Thai Boxwedstrijd
We hadden van te voren al besloten dat dit één van de dingen was die we moesten doen in Thailand, en het heeft ons niet teleurgesteld! Muay Thai is de nationale sport en erg geliefd bij het volk zelf. Wat je kunt verwachten zijn een aantal spannende knokwedstrijden in een warm stadium met bloedjefanatiek Thais volk wat staat te dansen, springen, weddenschappen sluit, en juicht bij elke stoot die verkocht wordt. Helemaal terecht, wij zaten ook met spanning op het puntje van onze stoel te kijken! (Sorry voor de slechte foto, met smartphone genomen).
muay-thai

Onze tijd in Chiang Mai zat er alweer op, tijd om verder te gaan want er is nog zoveel meer te zien van Thailand! Met de motor vertrokken wij naar Pai, een plaatsje hoger in de bergen en zeker een must see als je dit gebied verkent. Tot het volgende bericht, daar vertellen we je hoe onze motortocht verlopen is!
kitscherige-abstractheid-g

 

2 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: