Thailand|De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai

binnenkant-treinMet het laatste restje voedselvergiftiging in onze maag  verlieten wij het hectische Bangkok door de nachttrein naar Chiang Mai te pakken. Wat een rit! Ondanks dat je in alle reisboeken leest een ligbedje te boeken waren er voor ons alleen nog maar eersteklas zitstoelen beschikbaar met een ventilator. Gesetteld tussen de locals op onze stoeltjes waren we ons nog niet bewust van de pittige rit die ons te wachten stond, eentje van maar liefst veertien uur…

Okee, even alle reisromantiek overboord. Deze rit was onwijs mooi maar ook wel zwaar, en de nasleep van een voedselvergiftiging hielp niet mee. Rond het middaguur kwamen we aan op het treinstation in Bangkok. Gaaf station, lekker hectisch zoals we dat inmiddels gewend zijn van Bangkok. Eenmaal aangekomen stond daar onze trein, een pareltje, een klassieker! Wel één die al een tijdje geen onderhoud meer gehad had, maar dat ter zijde. 😉

Trein perron.jpg

Eerlijk is eerlijk, een hele ervaring was het wel! De ramen en deuren blijven de hele rit open terwijl je door prachtig landschap scheert. Zeker met dertig graden en gebrek aan airco is deze wind erg prettig. Nadat de eerste drie á vier uur erop zitten begint het donker te worden. Met de openstaande deuren en ramen heb je een perfect uitzicht over de zonsondergang, de bergen, liefelijke dorpjes, mooie natuur… Ja (tevreden zucht) dit was prachtig!

Zonsondergang vanaf trein.jpg

Eenmaal donker blijven de ramen open en koelt het behoorlijk af (lees: echt koud brrr!). Daarnaast behoort de nacht toe aan alle insecten waar Thailand rijk aan is. Vacuum gezogen door de ramen komt er een horde aan insecten binnen. Slapen in deze coupé lijkt onmogelijk. De hobbelige weg, keiharde wind, en het gekraak en gepiep van metaal wat tegen metaal schuurt maakt een oorverdovend geluid. Gelukkig hadden we muziek meegenomen en konden we hiermee nog wat slaap pakken.

Achterkant trein.jpg

De trein was een mooie maar zware reis, een hele ervaring waar we achteraf flink om kunnen lachen! Komt er ooit een vervolg dan kiezen we wel voor een ligbedje.
Gebroken en opgelucht kwamen we aan in Chiang Mai, na een paar uurtjes slapen voelden we ons weer fit en klaar voor het volgende avontuur. Tijd om Chiang Mai te verkennen!

Als je dit zo leest dan valt NS met zijn vertragingen best mee vind je ook niet? 😛

binnenkant-trein

 

3 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: