The Big Goodbye!

handbagage.jpgHet is zover, met klamme handjes en kriebels in onze buik zitten we te wachten tot we de voordeur dicht kunnen gooien en het slot mogen omdraaien. Tot ziens Nederland, we zijn helemaal klaar met je maar wellicht komt de liefde ooit weer terug. Afgelopen weken zijn een mengelmoes van zenuwen, blijdschap stress en afwachting geweest. Er komt zoveel kijken bij het maken van een lange reis, dat hadden we echt onderschat! We hebben onwijs veel steun gehad van een boel mensen en grandioos afscheid kunnen nemen van collega’s, vrienden en familie.

Wat de afgelopen weken voor ons zo bijzonder maakte? Nou dat leggen we graag uit…

Natuurlijk waren het meerdere dingen die ons vertrek op een toffe manier benadrukten. We zijn ontzettend in het zonnetje gezet en voelen ons enorm gewaardeerd door iedereen. Het besef tot wat je achterlaat in Nederland kon voor ons niet groter zijn afgelopen twee weken. Toch steekt iedereen ons een hart onder de riem waardoor wij met opgeheven hoofd dat vliegtuig in zullen stappen!

Werk
Ik heb eerder afscheid moeten nemen van mijn collega’s dan Jelle. Ik moest enorm aan het idee wennen dat ik thuis zat en heb dat afgereageerd door onze verzamelwoede eens onder de loep te nemen en een hoop zooi weg te gooien. Jelle heeft inmiddels ook afscheid genomen van zijn collega’s en kwam verdwaasd maar voldaan thuis van zijn laatste werkdag. Het is best bijzonder om met deze reden je werkgever te verlaten. Maar wat het pas echt bijzonder maakt zijn onze collega’s die er voor gezorgd hebben dat wij een toffe laatste dag hebben gehad met veel plezier, waardering en succeswensen in het avontuur wat wij tegemoet gaan. We zullen met goede herinneringen terugkijken op deze periode!

Busje_.jpg

Tot ziens feestje
Wij zijn gek op feestjes en het geven van deze (we pakken graag elke gelegenheid aan). Het kon dan ook niet uitblijven dat wij een Tot ziens feestje zouden geven. We besloten een pot te maken en opdrachten uit te voeren in ruil voor donaties. Dit hebben we geweten ook! We hebben onszelf goed voor schut gezet maar ook onwijs lol gehad deze avond. Behalve het haring happen, Ik als #haringhater werd daar niet lekker van (kots). Met een goed gevulde pot, veel knuffels en liefdesverklaringen aan vrienden en familie hebben wij de avond afgesloten. Het was een avond voor in de boeken, en wat gaan wij deze mensen missen!

Huis leegruimen
Dit is zo onwijs gek. Het ontspullen is lastiger dan gedacht… Zo hebben wij een aantal spullen verkocht en ook heel wat spul gewoon weggedaan. Als inpakkers zijn wij heerlijk pietje precies samen. Zo hebben we ver van te voren verhuisdozen in overvloed weten te regelen en ergens nog een zooitje pakpapier voor breekbaar spul op de kop getikt. Jelle draagt zorg voor het logistieke proces. Dit betekend dat we een excel lijst bijhouden (weet je precies wat je ingepakt hebt) en elke doos genummerd is. Niet te vergeten dat we ook een plattegrond hebben uitgetekend zodat we precies weten waar welke doos staat (inclusief inhoud). Lekker overzichtelijk allemaal, alleen dat lege huis… Tja het is wel raar om ons huis zo treurig kaal te zien.

Apart go with the flow gevoel
We zweven een beetje op onze (roze) reiswolk. We weten wat er gaat gebeuren alleen is het besef er gewoon nog niet. We worden zo erg bezig gehouden met het regelen van dingen en het afscheid nemen van mensen. Wel weten we dat we er klaar voor zijn. Na al het afscheid nemen en het pakken van je spullen merken we dat we ongeduldig beginnen te worden. Laat het nu maar gewoon gebeuren, wij zijn er klaar voor!

Dus hier gaan we dan, verstand op nul, tas op de rug en de deur achter ons dicht.
Tot ziens Nederland, tot ziens huis en tot ziens iedereen. Het ga jullie goed! Tot het volgende bericht, maar dan met zeven uur tijdsverschil. Eerste stop Thailand, we komen er aan!

bagage.jpg

Categorieën:Home, Reizen

Tagged as: , , ,

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: