7x Verzamelwoede

2016-10-31-14-58-24

Nog negentien dagen te gaan en dan vliegen we ons nieuwe leven tegemoet. Jelle zal nog twee weken werken. Ik heb een super lief afscheid gekregen van werk en merk dat het nu ook tijd is om afscheid te nemen van anderen. Voordat wij ons afscheidsfeestje houden hebben we besloten te ontspullen, lekker praktisch en scheelt een hoop schoonmaakwerk. We slaan een hoop op in dozen maar gooien ook een boel weg. Ongelofelijk wat een troep mensen verzamelen in huis. Stiekem zijn we allemaal een beetje hoarders van binnen.

Ik heb zojuist de trapkast leeg getrokken. De lades van kasten heb ik omgekeerd en bij elke lade was het een verassing wat er uit zou rollen. Ondanks dat wij schone mensen zijn die ons huis regelmatig in het sop zetten, zit ik nu met een snottebel (allergie) en een dikke laag stof op mijn bril dit artikel te tikken. Ik neem je mee in 7x verzamelwoede, dingen die in elk huishouden te vinden te zijn en van ons allemaal een stiekeme hoarder maakt….

Pennen
Waar halen we al die pennen vandaan? Ik kom in elk hoekje, kiertje en gaatje pennen, stiften en potloden (Ikea) tegen met bedrijfslogo’s die ik niet eens ken! Daarnaast is het gros van de pennen ook nog leeg of uitgedroogd omdat ze de lade al jaren niet hebben verlaten. Na tien minuten streepjes zetten op papier om te ordenen welke het nog deden, heb ik besloten ze allemaal maar weg te gooien. wat een gedoe zeg…
14915359_10208884320883137_4377908060273573074_n

Bonnetjes
Kijken we hier eigenlijk ooit echt naar? Ik geef eerlijk toe dat de meeste bonnetjes thuis waarschijnlijk met mij zijn meegekomen. Wilt u het bonnetje mee? Altijd. Ik denk dat ik dit van huis uit heb meegekregen. Vroeger hadden wij een metalen bak in de vorm van een kip, waar alle, maar dan ook echt alle bonnetjes in gegooid werden bij thuiskomst. Zodra de bak vol was deden we het weg. Maar had je net dat ene bonnetje nodig om iets te ruilen binnen de veertien daagse ruil termijn, wist je direct waar je het zoeken moest. Helaas is mijn systeem wat chaotisch en kom ik overal bonnetjes tegen, zonder nut, zonder doel.
bonnen

Lege doosjes van apparaten
Hier snap ik echt niets van… Wat moeten we met al die lege doosjes? Is het een herinnering aan het gevoel van een nieuw apparaat hebben? Ik vond de laptopdoos, oude telefoon doosjes, doosjes van ons digitale televisie pakket, een doosje van de chromecast, dozen met daarin doosjes en meer, nog veel meer! Wat een onzin, hup weg ermee!
14939501_10208884141718658_7748880723825602954_o.jpg

Snoeren
Het is een kunstwerk wat ik tegen ben gekomen. Een spinnenweb van gekleurde, grote en kleine snoeren perfect in de knoop met elkaar, een padvinder had het niet beter kunnen doen. Ik heb geen idee waar al die snoeren goed voor zijn, maar weggooien is geen optie want stel dat het perrongeluk een belangrijke is? Alles uit elkaar pulken is een werkje voor later (of nooit). Ik heb de snoeren snel in een tas gestopt en in de doos gegooid, kan altijd nog van pas komen voor later…

4103140420_b742bb70f5_o.jpg

plastic tassen
Sinds we geen gratis plastic tassen meer meekrijgen bij winkels is dit probleem bij ons in huis drastisch verminderd. Goed initiatief om geld te gaan vragen voor tassen, scheelt een boel vervuiling op straat en een heleboel rommel bij mij in huis. Wel kom ik veel van die grote supermarkttassen tegen, de bigshoppers genoemd. Extra stevig, extra handig en liggen extra in de weg… Doe mij maar een linnen tas die kan ik klein en gemakkelijk opvouwen. Vanwege de overdaad aan plastic tasjes van vroeger ben ik nu maar begonnen ze als afvalzakjes te gebruiken. Opgeruimd staat netjes.
14980770_10208884322603180_5870414110512771071_n

aanstekers
Ik ben zo ontzettend veel aanstekers tegengekomen! Dit is een beetje hetzelfde als het pennenverhaal. Bedrijven adverteren namelijk op de aanstekers. Het gros van de aanstekers is gesponsord door bedrijven die ik niet ken. Hoe zijn deze mijn huis allemaal ingekomen? Wellicht vertelt ons oerinstinct dat we middelen tot vuur altijd dicht bij ons moeten houden? Ik ben tegen mijn natuur ingegaan en heb een hele hoop weggegooid.
5-awesome-tricks-with-lighters.jpg

batterijen
Ik voel mij altijd een beetje rot als het aankomt op batterijen. In wil ze liever niet weggooien. Dit omdat het waarschijnlijk veel halflege batterijen zijn. Ik heb nog niet de tijd en moeite genomen om te kijken welke klaar zijn voor de batterijen bak. Door tijdsgebrek (en geen zin) alles maar in een schoenendoos gegooid en deze weer stevig verpakt in een verhuisdoos. Wat je niet ziet is er ook niet. (Voor nu dan…)
14882139_10208884326763284_6942425529084872921_o

Voordat wij toekomen aan het echte ontspullen moet ik eerst door deze troep heen zie te komen. Spul wat ik zonder wrok weg  kan doen. Herkenbaar wat ik vandaag allemaal tegenkwam? En wat zou jij als eerste weggooien als je ging opruimen?

 

 

 

 

Categorieën:Home, Reizen

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: