In de agenda

kalender1

Onze reis begint nu echt dichtbij te komen! Wij hebben er onwijs veel zin in maar zijn tegelijkertijd ook onwijs druk, en in de ban van alles wat wij nog moeten regelen. De lijstjes vliegen ons om de oren en onze agenda staat bomvol met afspraken. Op dit moment voelt het alsof we wel wat extra tijd kunnen gebruiken. Deze spanning hoort er vast bij zo vlak voor vertrek. Toch lopen we echt wel tegen een aantal lastige dingen aan…

De dagen van lekker hangen en ‘we spreken later nog wel wat af’ zijn voorbij. Ik kan niet zonder mijn agenda op het moment, ik haat het ding des te meer nu…

Bij een overvolle agenda, gebruiken we allemaal wel eens het leugentje om bestwil ‘ik ben zo druk’ of ‘ik heb een overvolle agenda’ (wat helemaal niet erg is!). Want vervolgens kunnen we lekker onderuitgezakt op de bank ploffen. Nu zijn wij alleen op een punt aangekomen dat wij onze afspraken niet meer kunnen uitstellen… En dat is lastig, want dit betekent dat wij de aankomende vijf weken letterlijk elke dag bezig zijn met het zien van bekenden. Wel besef ik nu beter wat een leuk en groot netwerk wij eigenlijk hebben. Het is dan ook onwijs leuk, gezellig en belangrijk om iedereen nog eens te zien. Dit ook met de gedachte dat het dadelijk zeker anderhalf jaar duurt!

DSC04885 (2).jpg

Opzij, maak plaats, ik heb ongelofelijke haast!
Ik ben mij er nooit heel bewust van geweest wat een energievreter het is om alle contacten in zo een korte tijd te onderhouden. Zeker naast die achturige werkdag en alle lijstjes die wij nog af moeten werken voordat onze reis van start gaat. Het voelt alsof je in een sneltrein zit!

Zeg nee! Eh mischien dan?
Waar ik momenteel het meeste moeite mee heb is dat ik keuzes moet gaan maken in mijn sociale leven. Wie wil ik nog zien de aankomende vijf weken? Zo vlak voor vertrek sta je heel bewust stil bij de mensen die het dichtste bij je staan. Er is immers geen tijd meer om iedereen te zien en daardoor is het belangrijk om ook nee te kunnen zeggen. Ik sta er meer dan ooit bij stil hoe ik mijn tijd indeel en welke mensen ik graag nog wil zien voor vertrek. Gek besef wel hoor, wij kijken naar ons netwerk en merken op eens hoeveel mensen je in der loop der jaren om je heen verzameld hebt.  Wat gaan wij een boel mensen missen!

Nou tot ziens, adieu het gaat je goed…
Wat mij meteen brengt bij het volgende punt.  Ik ben soms wat verdrietig dat deze mensen achterblijven in Nederland. Gelukkig lopen ze niet weg, maar ik moet ze wel een lange tijd missen! Ik merk dat ik zeker na een bezoek bij mijn familie het wel even lastig heb met onze keuze de wereld over te reizen. We hebben een goed leven in Nederland, toch mag het ons niet tegenhouden met het hebben van een geweldig leven buiten onze comfortzone!

dsc04913

Rennen en weer doorgaan
Daarnaast wil ik graag zo veel mogelijk sporten. Zoals ik eerder aangaf in het artikel Per abuis van bier naar (spa)bruis, is het belangrijk dat wij zo fit mogelijk op reis gaan. We gaan namelijk een boel sportieve activiteiten doen en het is belangrijk dat we fit genoeg zijn hiervoor. Jelle gaat als een speer en blijft consequent rennen, petje af! Ik merk dat ik er meer moeite mee heb en het rennen de laatste tijd niet vanzelf gaat. Naast de afspraken elke dag merk ik dat ik graag aandacht en energie wil stoppen in onze website.

Afvinken
Zo heb ik bijna elke dag een gouden halfuurtje! Dit halve uurtje is perfect om net even snel een extraatje toe te voegen aan de website, of een item van mijn lijst af te vinken. Ik zit op dit tijdstip nog lekker in mijn workflow en maak daar graag nog even gebruik van. Ik zal alleen wel nog een tandje harder moeten zetten met het sporten! Het blijft lastig om de balans te vinden…

Bewust bezig
Ik merk dat deze reis ons nu al aan het veranderen is. We denken heel bewust na over belangrijke onderwerpen zoals tijd, geld en ons leven zoals we dat nu hebben. Maar zeker ook de keuzes die wij maken en hoe die ons beïnvloeden voor in de toekomst! Ik kan mij alleen maar voorstellen dat dit meer het geval zal zijn, waardoor wij steeds betere keuzes zullen maken. Althans dat hoop ik! 😉

Wat is voor jou het meest belangrijk zo vlak voor je op reis gaat?

 

imag1103

 

Categorieën:Home, Reizen

Tagged as: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: