Per abuis van bier naar (spa)bruis…

bankjeVoordat ik begin met dit artikel wil ik duidelijk maken dat wij er een redelijk ongezonde leefstijl op na houden. Onder het mom van ‘we zijn gewoon levensgenieters’ drinken we aardig wat biertjes, eten we een brood per dag en genieten we iets te vaak van een kaasplankje met wijn. Ow, en ik druk mijn sigaret net uit.

Aangezien alles dadelijk drastisch gaat veranderen, besloten wij onze levensstijl eens onder de loep te nemen…We zijn aardig avontuurlijk ingesteld en gek op outdoor activiteiten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat onze bucket list voor de aankomende reis volstaat met dingen als bergbeklimmen, kanoën , hiken, mountainbiken en nog wat meer in dit genre. Klinkt allemaal super tof natuurlijk. Maar is het wel echt zo leuk als je met verschrompelde longen e1n het tempo van een zeeslak jezelf tegenkomt tijdens je oh zo sportieve avontuur?

Wat eten we nu eigenlijk?
Rigoureus als wij zijn is het bier vervangen door Spa bruis en komt kaas ons huis niet meer in. Ook doen we ons best zo min mogelijk brood te eten en laten we ongezonde dingen staan. We hebben afgesproken dat we elke week één avond onszelf mogen belonen en een drankje mogen drinken, maar met maten!

We moeten (kilo)meters maken!
We zijn begonnen met hardlopen, (nogmaals rigoureus) elke dag! afbeelding

We rennen een rondje om het water achter bij ons in het park. De bedoeling is dit rondje steeds sneller te gaan lopen en langzaam uit te breiden naar meer kilometers. Zodra we thuis komen zijn we goed warm en is het tijd voor krachttraining.

Hulp & inspiratie
Op internet kom je genoeg leuke work out filmpjes tegen om jezelf mee bezig te houden. Ik heb gekozen voor het youtube kanaal Burn to the Beat van Keaira LaShae. Haar stijl spreekt mij aan omdat het lekker hysterisch en vrolijk is. Bovendien is het ‘proud to be fout’ gehalte erg hoog, iets wat het altijd goed doet bij mij 😉 .

Hardlopen met Evy is trouwens ook een tof programma! Het  helpt je in een moordend tempo de tien kilometer te rennen. Gewoon even de podcast downloaden en gaan! Voor de opbouw blijf ik even hangen op het rondje wat ik nu loop. Als ik wat sterker in de benen ben wil ik gaan trainen voor de tien kilometer en dan komt Evy goed van pas.

Voor het maken van kilometers raad ik je aan de app Endomondo te downloaden. Langzaam hopen wij steeds fitter te worden en het is gek, maar in de kleine drie weken dat we bezig zijn begin je het verschil al te merken. Gezonder eten gaat makkelijker, mijn lichaam lijkt al een klein beetje strakker te worden en het roken staat me vlak voor het sporten en helemaal na het sporten ontzettend tegen.

En nu volhouden…
Het is de bedoeling om dit vol te houden zodat wij tijdens onze reis ook kunnen hardlopen, maar dan op de tofste plekken! Ik denk dat het een bijzondere manier is om wat te zien van de omgeving waar je verblijft. Uiteindelijk wil ik hardlopen combineren met yoga. Maar alles op z’n tijd dus eerst het lopen maar.

Klinkt als een stapje de goede richting in vind je ook niet?:D Nu ben ik benieuwd, heb jij ook wel eens een plan gemaakt om fit te worden? En hoe zou jij het aanpakken?

 

 

Categorieën:Home, Reizen

Tagged as: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: